Hunyadi utca 8/a Budapest 1152

Benedetti Kft.

tel.: +36-1-370-7003

mobil: +36-20-260-8486

E-mail

info(kukac)benedetti.hu

A FiLED Műszaki jellemzői

A színvisszaadási index (CRI) csak egy számadatnak hangzik. De nézzük csak ezeket a rúzsokat! Hölgyek! Tényleg mindegy?

A FiLED CRI értéke: Kiváló (80+)

Mi is az a FiLED?

A Filament LED , rövidített nevén FiLED, egy COG LED technológiával üzemelő lámpa. A Chip On Glass, üveglapra épített LED- eket jelent. A kék zafír hordozóra szerelt mákszemnyi nagyságú LED-ek anód, katód irányba vannak elhelyezve. A zafír előnye, hogy a gyémánt után a legkeményebb anyag, és jó a hővezető képessége.

Ezen a kb.40 mm hosszúságú szálon 20 db LED van sorba kötve.  Ezek a LED – ek foszfor tartalmú ragasztóanyaggal vannak rögzítve.

Ennek a kialakításnak köszönhetően 360o –os sugárzási szöget tudunk elérni.
A régi hagyományos kialakítású wolfram szálas izzólámpához ezért ez a retrofit megjelenésű FiLED hasonlít a legjobban.
Ha megnézzük egy FiLED lámpa fényeloszlását,színvisszaadását,színhőmérsékletét,akkor az nagy hasonlóságot fog mutatni egy wolframszálas izzóéval.

A műszaki adatokból azt is láthatjuk, hogy a COG LED-ek igen jó hatásfokkal üzemelnek.

A hagyományos izzókkal egyező körte alakú forma és a  80%-kal kisebb fogyasztás a FiLED lámpákat a jelen fényforrásaivá teszik. Élettartamuk az izzólámpák 1000 órás élettartamával szemben  15-20.000 óra.

Ezért rendkívül jó választás, ha világítás korszerűsítéshez, a régi fényforrás  kiváltásához ezt a terméket választják. A terméket kiváló ár/érték arány jellemzi. A FiLED lámpa jó vizuális komfortot eredményez.

Kék zafír szállal

A hagyományos E27-es és E14-es wolfram szálas izzók helyettesítésére kifejlesztett LED szálas Benedetti FiLED fényforrások kék zafír szállal készülnek.

Elképesztő élettartam

A hagyományos izzó élettertama 1000 üzemóra, míg a LED világítás esetén ez az érték akár 15-20000 óra is lehet. Éppen emiatt hosszú élettartam miatt ritkán kell cserélni a LED világításhoz használt Benedetti FiLED fényforrásokat.

Egészséges fényforrás

Nincs egészségkárosító hatásuk, nem vibrálnak. Fényáramuk szabályozható (dimmelhető).

Optimális hőelvezetés

Benedetti FiLED fényforrások  legnagyobb előnye a többi hasonló termékhez képest, hogy a Benedetti Kft. világítástechnikai mérnökei, egyéb szakemberei olyan gézösszetétellel rendelkező fényforrást fejlesztettek ki, melynek hővezetési képességei különösen jók.

A LED és a FiLED fényforrásokról általában

A beltéri LED világítási rendszerek körében egyre nagyobb teret hódítanak a világító diódás  megoldások. Legismertebb típusuk az Edison fejelésű, körte alakú LED fényforrások. A LED egy félvezetésen alapuló fényforrás, ezért nem helyes, ha összekeverjük a hőmérsékleti sugárzókkal és LED- izzó néven említjük.

Népszerűségüket éppen annak köszönhetik, hogy a foglalatba közvetlenül becsavarhatók.

A LED működtetéséhez egyenáram szükséges, melyet a hálózati feszültségből az egyes lámpákba épített meghajtó-egység (driver) állít elő. A Filament LED-ek 360° – ban sugároznak, ezért a wolfram szálas izzó fényeloszlásához ezek hasonlítanak a legjobban.

Az E27 LED fényforrások vitathatatlan előnye, hogy a foglalat átalakítása nélkül üzembe helyezhető és működtetése a hagyományos fényforrásoknál jóval kevesebb energiát igényel, az energia megtakarítás mértéke elérheti a 70-80%-ot is.

Copyright © 2019. Minden jog fenntartva.


Adatvédelmi Nyilatkozat